kursus website joomla, kursus-website, kursus joomla,website,kursus laman web, kursus web, website training
website,kursus, laman web, kursuswebsite,website-kursus, kursus website kursus website,laman webs, kursus perniagaan internet, kursus ebiz, kursus website joomla-website-kursus-joomla-cms-joomla-internet-joomlaweb kursus website, website, kursus, internet, website, kursus , laman web, kelas website, tutorial website laman web joomla, kursus,website, internet, perniagaan, internet, kursus ,website kursus-website, internet joomla, perniagaan, kelas, kursus, seminar, website laman web kursus website joomla, kursuswebsite, internet perniagaan, laman webs, kursus website kursus-website, internet, laman web, kursus-website, website, internet kursus website, website laman webs, kursuswebsite, website, kursus
kursus-website-joomla-kursus-kelas-latihan-cms-joomla

Kursus Web Joomla 2.5|Kelas Laman Web|Web Training|Latihan Website|Bengkel Minisite|Seminar Perniagaan Internet|Digital Marketing|Web Tutorial

Adakah anda tercari - cari panduan bagaimana memulakan perniagaan Internet?

Adakah anda buntu apakah yang perlu dipelajari untuk membina website?

Adakah anda sudah hampir putus asa dengan pendapatan Internet?

Adakah anda kurang pasti cara paling berkesan untuk promosi di Internet?

Adakah anda rasa terlalu susah untuk menjana pendapatan di Internet?

Anda mencari-cari kursus yang padat dan lengkap untuk satu hari?

Berita baik! Jawapannya disini.

kursus-website-joomla-johor-cms-joomla!-laman-web-johor-baru-jb

Klik untuk kelas kursus yang diadakan di ATC Putrawalk

Klik untuk kursus minisite terkini!

Kita tidak mampu lagi untuk ketinggalan di dalam dunia yang semakin mencabar dan penuh dengan perubahan teknologi yang pesat. Jelas sekali hanya mereka yang dapat membuat keputusan yang terbaik di dalam menentukan halatuju kehidupan seiring dengan kemajuan yang dikecapi oleh mereka yang menyedari perubahan itu. Jika tidak merebut peluang ini untuk mengukuhkan ilmu pengetahuan dan kemahiran kita, sudah tentu kita akan jauh ketinggalan dan teknologi tidak akan menunggu kita. Apakah yang berlaku di sekeliling kita? Adakah kita menyedari dan juga mengikut perkembangan semasa? Oleh itu, jangan berlengah lagi! Tingkatkan diri anda dengan ilmu ICT sekarang.

internet-website-marketing-kursus-website-laman-web

kursus-website-internet-marketing-pembinaan-website-joomla-perniagaan

Ini adalah kata- kata daripada mereka yang telah bertemu jawapannya di sini.

Testimoni Kursus Ebiz Terbaru


Pada mulanya saya tak tahu apa itu, internet marketing... tapi bila menghadiri kursus di tempat tuan, saya amat teruja...
software tidak lah begitu susah nak dipelajari, nak buat website, ebook begitu mudah.. saya akui, saya tidak ada produk untuk diketengahkan,
tapi bila menghadiri kelas tuan saya dapat bayangkan dan akan saya praktikkan untuk mendapat income dalam website... terima kasih tak terhingga kepad tuan yg banyak memberi ilmu dan membuka minda pada orang seperti saya... terima kasih sekali lagi...

kursus-laman-web-website-internet-marketing-online

Samsuri

mahsani8081 @ yahoo.com

 

Lagi testimoni....

" Tepat jam 6:18 petang tadi sejarah baru bagi saya. Website pertama telah berjaya dibina. Sebelum ni saya ada upah orang bina website mencecah RM4000, beli ebook tak payah cakap le , tapi masih tak tahu buat website.

Tapi, setelah menghadiri kursus saudara di Shah Alam tempoh hari, saya bertekad nak lengkapkan apa yang dah lama saya mulakan. Sekarang, semua tu berbaloi. Inilah website saya http://www.addnizam.com/

Terima kasih tak terhingga atas jasa dan bantuan saudara. Terima kasih kerana luangkan masa beharga sampai ke tahap ni.Saya doakan saudara & keluarga sentiasa sihat & berbahagia selalu. "

 ~ En. Nizam

Mungkin anda juga akan menemui jawapan anda di sini seperti En. Nizam.

kursus-kelas-php-jomtraining-joomla-income-online-website-development kursus-latihan-training-website-joomla-marketing-facebook-ebook-irfan-khairi

Kursus Pembinaan Website dan Pemasaran Internet

Kursus Ebiz Pembinaan Website dan Pemasaran Internet telah disusunrapi agar memberikan ilmu pengetahuan yang lengkap kepada peserta - peserta agar dapat menjalankan perniagaan internet yang berjaya setelah menyertai kursus. Kursus ini dikendalikan oleh seorang usahawan internet yang merupakan seorang jurutera di dalam bidang R&D semikonduktor. Beliau telah melibatkan diri di dalam perniagaan Internet daripada rumah secara separuh masa lebih daripada lima tahun.

Kursus ini dibahagikan kepada dua bahagian iaitu pembinaan website dan selepas itu , pemasaran internet. Pembinaan website adalah amat penting dan menjadi mandatori kepada sesiapa sahaja yang ingin berjaya di dalam bidang perniagaan Internet.

Pengendali kursus mempunyai pengalaman selama lima tahun di dalam perniagaan internet. Beliau telah melibatkan diri di dalam perniagaan produk fizikal , produk maya dan juga servis. Pelbagai pengalaman dapat dikongsi bersama dan teknik- teknik yang telah terbukti berkesan akan disampaikan kepada anda.

Jangan lepaskan peluang untuk mempelajari teknik - teknik terkini di dalam menjalankan perniagaan Internet anda. Ubahlah penggunaan komputer dan laptop anda kepada satu mesin penjana pendapatan sampingan buat anda. Usah dkhuatirkan dengan perlaburan yang anda lakukan dalam meningkatkan ilmu di dalam perniagaan Internet.

Perkara Kursus Ebiz Kursus-kursus lain
Silabus Lengkap website dan pemasaran Hanya beberapa topik
Tenaga pengajar Pengalaman sebenar Rujuk pengalaman orang lain
Yuran Paling rendah Mencecah RM500 ke atas
Format kursus Workshop "hands-on" Seminar dengar sahaja
Servis selepas kursus Percuma Kena bayar
Tempat Bilik latihan komputer yang selesa Bilik seminar hotel yang kos tinggi
Keberkesanan Tahu membina website Masih tidak tahu bina website


Namun, website tanpa teknik pemasaran yang efektif tidak memberi apa- apa makna. Kursus ini dilengkapkan dengan pengetahuan konsep, teori , praktikal dan kemahiran yang diperlukan di dalam menjana pendapatan daripada internet.Dapatkan berita, info, tips-tips, maklumat dan panduan PERCUMA daripada Kursus Ebiz.


kursus-website-internet-marketing-income-online-panduan-web-mudah-cepat

ebook-panduan-website-minisite-bengkel-seminar

Nama
Email

Info Kursus Ebiz

Kursus Pembinaan Website dan Pemasaran Internet


Kursus akan dijalankan secara intensif satu hari dari jam 8.30 pagi hingga 6.15 petang untuk setiap modul. Kursus dijalankan di bilik kursus berhawa dingin dan lengkap dengan kemudahan internet wifi. Makanan untuk sarapan, makan tengahari dan minum petang disediakan. Program untuk kursus adalah seperti berikut:

Modul Minisite + e-marketing

Pembangunan web: Minisite
Kompozer, Expression
Filezilla dan Photoshop
Pembinaan borang & Website template
Flash intro/website
Artikel dan surat jualan
Ebook cover
Search Engine Optimization (SEO)
Video and games
pembinaan video and youtube
Autoresponder


kursus, workshop, bengkel, internet, perniagaan, pemasaran

Modul Internet Marketing + online business

Strategi pemasaran efektif
Iframe, Pop-out window dan Peel

pembinaan video and youtube
Strategic email serch engine
Forum/ chatbox

pemasaran menggunakan email (no-spamming)
Social network marketing , facebook, twitter
Integrated automated postings 
Yahoo messenger, skype

Adword, Facebook Advertising and Adsense
GDI, TrafficWave and dropship/agent business

perniagaan, permasaran, internet, online, business, home business, working from home

Modul Joomla 2.5 & e-marketing

Pengenalan dan sejarah Joomla
Domain Registrar
 DNS server setup
Joomla 2.5 Installation
Template customization
 Global configuration
 Menu sub-menu
Section Category & Article creation
 Modules Installation & Activation
Joomla 2.5's SEO
Video Development & Youtube Marketing
Social Network Automation

Ringkasan Kursus Joomla 2.5

Contoh website Joomla :
www.joomlakl.com
www.aridz.ws
www.atcputrawalk.com
www.kursus-joomla.com
Kenapa Joomla 2.5 semakin digemari? Sebenarnya Joomla 2.5 telah menukar cara pembinaan website yang secara tradisinya menggunakan software- software seperti NVU, Kompozer, Microsoft Frontpage, Microsoft Expression dan juga Adobe Dreamweaver. Dengan Joomla 2.5, software- software ini tidak diperlukan lagi. Kemaskini website boleh dilakukan secara mudah sekali dengan melakukannya secara online.

Satu lagi keistimewaan Joomla 2.5, sebarang kemaskini boleh dilakukan secara terus oleh sesiapa sahaja tanpa memerlukan bantuan webmaster. Ianya adalah seperti menggunakan aplikasi Microsoft Word apabila kita ingin mengemaskinikan bahagian artikel. Jelas sekali, sesiapa sahaja di dalam organisasi boleh mengemaskinikan maklumat secara tepat dan cepat. Jika dahulu, orang ketiga diperlukan iaitu webmaster dan ada kemungkinan maklumat yang diletakkan adalah tidak lengkap ataupun tidak tepat. Sudah tentu, setiap orang yang mempunyai username dan password sahaja dibenarkan untuk mengemaskinikan website yang dibangunkan di dalam Joomla 2.5 itu.

Dengan Joomla 2.5, masalah pembinaan website daripada segi rekabentuk dan penampilan telah dapat diselesaikan. Pengggunaan template yang boleh diubahsuai telah mengatasi penggunaan template tradisional dengan menggunakan HTML. Jelas sekali, Joomla 2.5 bakal menjadi tumpuan dan arahtuju pembinaan website di masa hadapan.



joomla-kursus-website-lamanweb-web


Joomla adalah merupakan CMS yang digunakan oleh banyak syarikat- syarikat besar dan juga agensi kerajaan di dalam pembinaan website mereka. Dengan pengetahuan Joomla, website boleh dibina dengan lebih 7000 modules yang ada.

Joomla! merupakan sebuah CMS (Content Management System) yang sangat popular masa kini dan ianya adalah perisian sumber terbuka(open source) yang ditulis menggunakan bahasa PHP. Database yang digunakan adalah MySQL di mana ia merupakan databasa pilihan bagi pembangun-pembangun web berinteraktif masa kini (open source). Web server yang digunapakai adalah Apache. Asal kata Joomla itu sendiri berasal dari kata Swahili yang bermaksud “kebersamaan”.

Secara ringkas, boleh dikatakan saban hari semakin ramai yang memilih Joomla! sebagai platform untuk membangunkan laman web berinteraktif kerana ianya boleh dikatakan mudah jika anda tahu caranya. Ini kerana interface yang mereka sediakan mudah untuk difahami. Joomla! ialah sebuah sistem pengurusan kandungan sumber terbuka yang diedarkan secara percuma. Ia ditulis dalam bahasa pengaturcaraan PHP untuk menerbitkan kandungan ke laman web dan intranet dengan menggunakan Pangkalan data MySQL.

Ciri-ciri unik Joomla! termasuklah laman cache untuk meningkatkan prestasi, RSS, laman boleh cetak, berita terkini, blog, undian, carian laman, dan bahasa-bahasa.

internet-marketing-kursus-latihan-laman-web-joomla

Nama "Joomla" diambil daripada perkataan Swahili iaitu jumla yang bermaksud "mari bersama-sama" atau "secara keseluruhannya". Ia dipilih bagi menunjukkan komitmen pasukan pembangunan dan komuniti projek berkenaan. Keluaran pertama Joomla! (Joomla! 1.0.0) diumumkan pada 16 September 2005. Ini adalah keluaran penjenamaan semula Mambo 4.5.2.3 digabungkan dengan pembaikan keselamatan serta pepijat komputer. Di peta laman projek ini, pasukan pembangunan asas menyatakan bahawa Joomla! 1.5 adalah kod yang ditulis semula dengan dibinan menggunakan bahasa pengaturcaraan PHP 5. Kini Joomla 2.5, telah dilancarkan dan berada di pentas Internet dunia. Joomla! dibebaskan di bawah Lesen Dokumentasi Bebas GNU.

 

PERMULAAN JOOMLA!


Joomla! mula terjadi apabila terjadinya pembangunan perisian daripada versi Mambo diantara Miro Corporation dari Australia, pemegang hak cipta Mambo pada masa itu, dan kesemua ahli pemaju pusat. Kedua-dua kumpulan berpisah pada 17 Ogos 2005. Miro Corporation menubuhkan sebuah yayasan dengan tujuan untuk menaja projek itu dan melindunginya daripada tindakan undang-undang. Pasukan pembangunan mendakwa bahawa banyak struktur yayasan berkenaan melanggari perjanjian yang dibuat oleh Jawatankuasa Mambo yang dilantik. Mereke juga mendakwa kurangnya perbincangan dengan pemegang saham utama dan melanggari nilai-nilai asas Sumber Terbuka.

joomla-kursus-website-laman-web-cms


Pasukan pembangunan mencipta sebuah laman web yang dipanggil OpenSourceMatters untuk mengedarkan maklumat kepada para pengguna, pemaju, pereka web dan komuniti secara amnya. Ketua projek pada waktu itu, Andrew Eddie, juga dikenali sebagai "MasterChief," menulis sepucuk surat terbuka kepada komuniti, yang mucul di papan pemberitahuan di forum awam di mamboserver.com.

Menjelang keesokkan hari, 1000 orang telah menyertai laman forum opensourcematters.org dengan kebanyakan mesej menunjukkan perkataan-perkataan semangat dan galakan kepada Pasukan Pembangunan. Laman web berkenaan menerima komen dan artikel berita berhubung peristiwa berkenaan di newsforge.com, eweek.com, and ZDnet.com. CEO Miro, Peter Lamont, memberi respon awam di dalam artikel bertajuk Kontroversi Sumber Terbuka - 20 Soalan Bersama Miro.

Peristiwa ini telah mengakibatkan komuniti sumber terbuka berfikir semula tentang apa tafsiran "Sumber Terbuka". Laman-laman forum di kebanyakan projek sumber terbuka dibanjiri dengan mesej-mesej menyokong dan menentang tindakan kedua-dua pihak berkenaan. Khabar-khabar angin dan tuduhan tentang kesilapan yang dilakukan oleh Miro dan Yayasan Mambo mula menjadi hangat.

Dalam masa dua minggu selepas pengumuman Eddie, pasukan-pasukan mula disusun semula dan komuniti ini mula tumbuh. Pada 1 September 2005 nama baru diumumkan dengan sambutan berbeza oleh 3000+ penyokong setia Pasukan Pembangunan.

 

KANDUNGAN JOOMLA!

joomla-internet-marketing-online-business


Pakej Joomla mengandungi pelbagai bahagian berbeza yang dibina untuk menjadi sebagai sebuah modular jika boleh. Hal ini akan membolehkan peralatan tambahan dan integrasi dijalankan dengan senang. Satu contoh berkenaan ialah sejenis benda yang dipanggil "Bot". Bots ialah sebuah modul yang jika diaktifkan boleh menambahkan fungsi Joomla. WikiBot, sebagai contoh, membolehkan pengarang kandungan Joomla menggunakan "Wikitags" dalam artikel-artikel Joomla, yang akan membina secara automatik pautan-pautan ke artikel-artikel Wikipedia apabila artikel ini diterbitkan. Beratus-ratus peralatan tambahan untuk Joomla juga dapat diperolehi melalui Direktori Peralatan Tambahan.


Kelebihan mempelajari ilmu perniagaan perniagaan internet.


1. Menjana pendapatan sampingan yang lumayan
2. Mengembangkan perniagaan ke tahap global
3. Menjimatkan kos promosi.
4. Sentiasa mendapat pelajaran terkini didalam bidang internet marketing.


Antara Silibus Pelajaran.

1. Membina website:
Peserta akan mampu mencipta, mengubah dan mengemas kinikan website dengan sendirinya. Ini akan menjimatkan kos yang banyak sekiranya kita terpaksa mengupah web designer untuk melakukan penciptaan, pengubahan dan pengemaskinian. Ketika ini kos membuat satu website untuk koperate memcecah puluhan ribu ringgit. Kos mengemaskini atau perngubahsuaian juga mencecah ribuan ringgit. Peserta akan menjimatkan kos tersebut dengan banyaknya. Peserta juga akan diajar menghantar website mereka ke seacrh engine supaya website mereka akan mudah ditemui oleh para pelanggan.

2. Menggunakan Auto Responder:
Peserta akan dapat membina auto-responder supaya mereka sentiasa dapat berhubung dengan pantas kepada pelanggan dan bakal pelanggan serta follow email yang di automatikkan setiap hari dan akan membina keyakinan pelanggan kepada syarikat mereka. Ini akan membuahkan hasil yang pelanggan akan membeli produk mereka berkali-kali. Keupayaan dan keberkesanan menggunakan autoresponder adalah lebih berkesan berbanding menggunakan 5 orang kerani sekali pun. Kajian menunjukkan sesuatu perniagaan yang menggunakan autoresponder akan meningkat 12 kali ganda berbanding yang tidak menggunakan autoresponder.

3. Mempromosikan perniagaan anda kedalam video provider:
Peserta akan diajar bagaimana membuat video, menukarkan format video, mengambil video dari youtube, meletakkan annotation kedalam video, dan memuat turun video ke dalam youtube. Untuk pengetahuan anda, bulan lepas sahaja lebih 5 juta pengguna internet telah memasuki youtube.

4. Cara mempromosikan website anda ke sosial network:
Peserta akan diajar mendaftar dan membuat profile kedalam sosial marketing network seperti myspace, facebook, twitter, yahoo group dan lain- lain lagi.

5. Cara setup profile dan mendapatkan ramai prospeck secara auto di dalam sosial network.
Peserta akan diajar menyediakan landing page ke sosial marketing seperti twitter (yang mempunyai ahli lebih daripada 30 juta seluruh dunia sekarang ini), Facebook, Myspace dan bermacam-macam lagi. Ini akan menarik pelanggan yang tidak putus-putus ke website syarikat mereka.

6. Cara mengumpulkan nama dan maklumat pelanggan.
Peserta akan dapat membina satu pengkalan data untuk mengumpulkan maklumat pelanggan dan juga bakal pelanggan dan dengan mudah dapat mengiklankan apa saja produk baru dan menyebarkan perkembangan terkini kepada mereka dengan segera.

7. Cara menggunakan Photoshop.
Peserta akan diajar cara menggunakan photoshop, meng'edit' gambar dan membuat gif file - Animation. Cara untuk membina ebook cover juga akan ditunjukkan.

kursus-kelas-php-jomtraining-joomla-income-online-website-development best-affiliate-kursus-website-tenaga-pengajar-online-bisnes-perniagaan 

Latar Belakang Tenaga Pengajar
Seorang usahawan internet separuh masa yang bergiat daripada rumah. Mempunyai ijazah sarjana muda (kepujian) di dalam bidang Mechatronics engineering dan juga sijil eksekutif di dalam bidang web technology daripada UTM. Beliau juga mempunyai sijil di dalam bidang aplikasi website (Joomla) daripada UKM. Beliau telah berkhidmat sebagai senior R&D engineer di dalam bidang semikonduktor di salah sebuah syarikat multinational di Kuala Lumpur hampir 10 tahun. Berpengalaman selama 6 tahun di bidang internet business dan mempunya pelbagai jenis perniagaan di Internet. Beliau telah berpengalaman mengadakan kursus pembinaan website dan pemasaran internet selama setahun. Beberapa buah kelas telah diadakan di Kuala Lumpur; Kuantan, Pahang, Johor Bahru, Johor dan Ipoh, Perak.

Antara Bukti - Bukti Pendapatan Perniagaan Internet

Score A Programme

pendapatan-online-income-internet-affiliate

Global Domains International

business-online-internet-marketing-opportunity

Adsense

internet-kursus-murah-online-marketing

Produk Fizikal dengan Pembayaran Kad Kredit

kursus-seminar-website-pemasaran

Nota : Kesemua punca pendapatan didapati melalui perniagaan internet oleh pengendali kursus.




Musim Pertama

No Hari Tarikh Tempat Masa Yuran Status
1 Sabtu 15 Aug 09  Bandar Baru Bangi, Selangor 8.30pg - 5.45 ptg   Sudah diadakan
2 Sabtu 29 Aug 09 Bandar Tasik Selatan, Selangor 8.30pg - 5.45 ptg   Sudah diadakan
3 Sabtu 3 Okt 09 Bandar Tasik Selatan, Selangor 8.30pg - 5.45 ptg   Sudah diadakan
4 Sabtu 15 Nov 09 Bandar Tasik Selatan, Selangor 8.30pg - 5.45 ptg   Sudah diadakan
5 Sabtu 5 Dec 09 Bandar Tasik Selatan, Selangor 8.30pg - 5.45 ptg   Sudah diadakan
6 Sabtu 19 Dec 09 Bandar Tasik Selatan, Selangor 8.30pg - 5.45 ptg  

Sudah diadakan

7 Ahad 10 Jan 10 Bandar Tasik Selatan, Selangor 8.30pg - 5.45 ptg  

Sudah diadakan

8 Sabtu 16 Jan 10 INTIM Ipoh, Perak ~Hubungi : En Fauzi Hamad, SMS no: 019-5590060 8.30pg - 5.45 ptg  

Sudah diadakan

9 Sabtu 23 Jan 10 Bandar Tasik Selatan, Selangor 8.30pg - 5.45 ptg  

Sudah diadakan

10 Sabtu 6 Feb 10 INTIM Ipoh, Perak ~Hubungi : En Fauzi Hamad, SMS no: 019-5590060 8.30pg - 5.45 ptg  

Sudah diadakan

11 Sabtu 20 Feb 10 Bandar Tasik Selatan, Selangor 8.30pg - 5.45 ptg  

Sudah diadakan

12 Sabtu 20 Mac 10

1Puchong Business Park, Selangor

8.30pg - 5.45 ptg  

Sudah diadakan



Musim Kedua

 
No Hari Tarikh Tempat Masa Yuran Status
1 Sabtu 5 Jun 10 Bandar Tasik Selatan, Selangor 8.30pg - 5.45 ptg


Sudah diadakan

2 Sabtu 19 Jun 10 Kompleks Dagangan Mahkota, 25200 Kuantan, Pahang. ~ Hubungi Puan Ain,
012-9851965
8.30pg - 5.45 ptg


Sudah diadakan

3 Sabtu 3 Jul 10 Bandar Tasik Selatan, Kuala Lumpur
8.30pg - 5.45 ptg


Sudah diadakan

4 Sabtu 16 Okt 10 1Puchong Business Park, Selangor
8.30pg - 5.45 ptg


Sudah diadakan

5 Sabtu 30 Okt 10 INTIM Ipoh, Perak ~Hubungi : En Fauzi Hamad, SMS no: 019-5590060 8.30pg - 5.45 ptg

 

Sudah diadakan

6 Sabtu 6 Nov 10 1Puchong Business Park, Selangor 8.30pg - 5.45ptg
Sudah diadakan
7 Sabtu 27 Nov 10 Worldwide Business Centre, Shah Alam. 8.30pg -6.15ptg   Sudah Diadakan
Sabtu 11 Dec 10 1 Puchong Business Park, Selangor 8.30pg -6.15ptg   Sudah Diadakan
9 Sabtu 18 Dec 10 (Website+Digital Marketing)
Universiti Teknologi Malaysia, Skudai
(Hubungi En Fadly, 019-7071851)
8.30pg - 6.15ptg   Sudah Diadakan
10 Ahad 23 Jan 11 (Modul 1)

1Puchong Business Centre
~Hubungi Encik Aridz, 012-2987757

8.30pg- 6.15 ptg   Sudah Diadakan
11 Sabtu 29 Jan 11 (Modul 1)

Universiti Teknologi Malaysia, Skudai
~Hubungi Encik Fadly, 019-7071851

8.30pg- 6.15 ptg   Sudah Diadakan
12 Sabtu 12 Feb 11 (Modul 1)

Bandar Tasik Selatan, Kuala Lumpur
~Hubungi Encik Aridz, 012-2987757
8.30pg- 6.15 ptg   Sudah Diadakan
13 Ahad 27 Feb 11 (Modul 1)

Bandar Tasik Selatan, Kuala Lumpur
~Hubungi Encik Aridz, 012-2987757

8.30pg- 6.15 ptg   Sudah Diadakan
14 Sabtu 12 Mac 11 (Modul 1)

Pusat Latihan Komputer, Johor Bahru
~Hubungi Encik Aridz, 012-2987757

8.30pg- 6.15 ptg   Sudah Diadakan



Musim Ketiga

No Hari Tarikh Tempat Masa Yuran Status
1 Sabtu  23 April 11 (Modul 1)

Kuala Lumpur
~ Hubungi Encik Aridz,
012-2987757
8.30pg - 6.15 ptg

Sudah Diadakan
2 Sabtu  14 May 11 (Modul 1)

Kuala Lumpur
~ Hubungi Encik Aridz,
012-2987757
8.30pg - 6.15 ptg

Sudah Diadakan
3 Sabtu  11 Jun 11 (Modul Joomla & e-marketing)

Kuala Lumpur
~ Hubungi Encik Aridz,
012-2987757
8.30pg - 6.15 ptg

Sudah Diadakan
4 Ahad  26 Jun 11 (Modul Joomla & e-marketing)

Kuala Lumpur
~ Hubungi Encik Aridz,
012-2987757
8.30pg - 6.15 ptg

Sudah Diadakan
5 Sabtu  23 Jul 11 Modul Joomla
&
E-marketing

Kuala Lumpur

Urusetia:
Encik Roslan,
012-9027564

8.30pg - 6.15 ptg

Telah Diadakan
ATC KURSUS - KURSUS TERKINI
Sila hubungi Urusetia untuk Kursus yang terdekat, kami boleh menganjurkan setiap hari seperti berikut:

Minisite Atau Fanpage: Isnin - Ahad
Joomla : Sabtu - Ahad

Tempat: ATC Putrawalk

ATC Putrawalk,
Suite G-2-2, Putra Walk Commercial Centre,
Taman Equine, 43300 Sri Kembangan,
Selangor, Malaysia.

Masa: 8.30 pagi- 5.45 petang

Hubungi Urusetia kursus, En. Ruslan: 012-9027564 untuk pertanyaan.

Kursus Website|Kelas Laman Web|Web Training|Latihan Website|Bengkel Minisite|Seminar Perniagaan Internet|Digital Marketing|Web Tutorial

Kursus ICT untuk perniagaan Internet

(IT & Non-IT)

- Sesuai untuk semua walaupun tanpa pengetahuan IT
- Amat wajar di hari oleh Industri kecil dan sederhana ataupun perniagaan part-time dari rumah
- Hanya perlu mempunyai laptop sendiri dan minat
- Tidak mengira peringkat umur atau pekerjaan


Lokasi Kelas Kursus ~ Belajar ICT Perniagaan Internet

Tempat kursus:

Aridztech's Training Centre,
Suite G-2-2,  Putra Walk Commercial Centre,
Taman Equine, 43300 Sri Kembangan,
Selangor, Malaysia.

kursus-website-online-bisnes-markerting-laman-website

seminar-perniagaan-internet-kursus-website-internet-marketing


Nota: Berhampiran Jusco, Giant dan Pasar Borong Selangor.
Kawasan berhampiran: Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Serdang, Bangi dan Kajang.

Peta ke Taman Equinne, PutraWalk hanya bertentangan dengan Jaya Jusco.

kelas-website-bengkel-joomla-kursus-website-internet-online 

kursus-website-laman-web-internet-marketing-pemasaran-online

 

 




Nota:

Yuran adalah termasuk makanan dan minuman (pagi, tengahari dan petang).
Laptop adalah dibawa sendiri oleh peserta. 

 Maybank account no: 112184076753

GDI, residual income, part time, internet income, best website, kursus murah

CIMB account no: 0816-0017500-52-3

  income generator, USD, RM, best income, kursus internet, website development, murah, buat website

Credit Card / Debit Card / Paypal



Maklumat Pembayaran
Sila isikan maklumat pembayaran yuran kursus di bawah:

Nama:


Phone no:


Email:


Bukti/Info Pembayaran (Paste di sini):


Nota: Sila berikan info mengenai pembayaran seperti bank, jumlah bank-in, tarikh dan masa. Terima kasih.

kursus-website-ebiz-online-marketing-internet-business

Testimoni Tenaga Pengajar

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Saya mengenali dunia perniagaan internet adalah melalui seorang sifu yang banyak berjasa kepada saya. Saya berkelulusan di bidang Ekonomi dan memang tiada pengalaman IT. 4 tahun dulu, beliaulah guru online saya!  Semasa di Jepun, saya mengenali beliau melalui produk Score A iaitu produk untuk pembelajaran anak-anak. Setelah menjadi rakaniaga atas nasihat dan tunjuk ajar beliau, saya berjaya memiliki sebuah laman web Score A dan menjana pendapatan melaluinya. Melalui conference di Yahoo Messenger, email, skype dan nota-nota lengkap yang diberikan kepada saya, kini saya telah jauh ke hadapan.

Saya telah memiliki lebih dari sebuah laman web. Di antara laman web saya adalah : www.wanitaniaga.com, www.e-scorea.com, www.muslimahdolls.com dan banyak lagi!. Hasil dari ilmu dan pengalaman juga semangat yang diberikan, kini saya telah berjaya menjana pendapatan internet sehingga ke hari ini melebihi apa yang saya inginkan!. Malah prospek saya terus bertambah dari hari ke hari! Terima kasih Aridz!, jasa dan ilmu yang anda berikan memang tidak akan saya lupa sampai bila-bila. Nasihat saya kepada rakan-rakan yang baru berjinak-jinak di dalam bidang perniagaan internet, rebutlah peluang ini sekarang! Walaupun saya tidak berpeluang menghadiri kursus beliau secara ‘life’ tapi saya amat yakin kerana beliau merupakan seorang sifu dan individu yang  berpengalaman dalam perniagaan internet.

Jangan buang masa lagi untuk berfikir panjang, jana pendapatan internet anda hari ini dengan memiliki laman web atau blog. Tidak perlu membazirkan wang mengupah orang lain, jika anda sendiri mampu membinanya dengan mudah. Kos yang amat murah ini memang berbaloi kerana nota-nota pembelajaran yang begitu padat!

internet-biz-online-internet-marketing-income-online-kelas-website

~  Puan Norazlina Ramdzan
Kobe,Hyogo, Japan


kursus-website-kelas-pembinaan-laman-web-pemasaran-internet

"Kursus singkat dan padat selama lapan jam adalah sangat-sangat bermanfaat dan praktikal. Mudah untuk dipraktikkan,kepakaran dan pengetahuan dalam IT tidak diperlukan. Selepas menghadiri kursus ini saya dapat membuat laman Web saya sendiri dan dapat menjana pendapatan melalui online marketing dan seterusnya menerokai peluang dunia tanpa sempadan."

internet,marketing,malaysia,aridztech

Dr. Aslan Bacho
aslan512 @ gmail.com


"Terima kasih kepada aridz diatas knowledge yang sama-sama dikongsi. Dari tiada pengetahuan langsung mengenai pembinaan laman web kini kami lebih berkeyakinan untuk membina laman web kami sendiri. Dengan bantuan serta tunjuk ajar disertai dengan tips yang berguna amat membantu kami.Terima kasih Aridz!"

internet,kursus,website,marketing,pemasaran

Mayang Sutera
mayangsutera @ yahoo.com


"Pilihan yang tepat!!...Itulah saya dapat katakan apabila menyertai Kursus Membina Website ini. Kaedah dan pendekatan yang En Aridz gunakan secara teori dan praktikal amat menarik dan amat bersesuai dengan saya yang tiada pengetahuan dalam membina website. Saya amat berterima kasih dan InsyaAllah saya... akan menjadi salah seorang usahawan internet dalam masa terdekat."

kursus-website-perniagaan-internet

Laila
crazedandazed_lee @ yahoo.com


"Saya amat bersyukur kerana akhirnya saya dan seorang anak saya Nurul Majdiah telah dapat meluangkan masa untuk menghadiri kursus sehari Pembinaan Website dan pemasaran internet bergurukan En. Aridz. Saya berazam bersama anak saya untuk mencuba seberapa boleh membina website secepat mungkin. Saya telah lama memahami potensi website dan perniagaan internet sebagai instrumen dan kaedah terbaik, termudah dan termurah untuk menjalankan perniagaan, namum saya tidak dapat beri tumpuan 100% terhadapnya dan mulai tahun ini saya berazam untuk menjadikannya realiti dengan mengajak dua anak saya dalam usaha ini, di samping memberi galakan kepada mereka untuk menjadikan perniagaan internet sebagai aktiviti sampingan untuk mendapat side income. Pada saya inilah sebahagian daripada kewajipan saya untuk menghalakan fokus anak muda kita daripada menggunakan ICT untuk mendapatkan sumber permainan dan hiburan kepada menjadilkan ICT sebagai sumber pendapatan."

kursus-seminar-laman-web-internet

Mohamad Ihksan
mohsan2000 @ hotmail.com


Saya NANA, berumur 25 tahun,tinggal di Sg Buloh,Selangor,bekerja di syarikat swasta iaitu TAMIN sebagai kerani akaun.Pertama kali menghadiri Kursus Pembinaan Website & Marketing Biz Internet En.Aridz pada 5 Jun 2010 di Bandar Tasik Selatan.Pada masa tu,saya mewakili syarikat untuk menghadiri kursus tersebut & mengetahui cara- cara membina sebuah website interaktif yang mudah & menarik untuk mempromosikan produk TAMIN.Kursus selama 1 hari yang disampaikan & diajar secara praktikal & padat dengan pengetahuan asas membina website oleh En.Aridz sungguh menakjubkan.Bayangkan hanya 1 hari pembelajaran,saya dapat mengetahui semua asas membina sebuah website daripada awal sampai cara mempromosikan website melalui facebook,youtube dan sebagainyer.

Saya rasa berbangga kerana kini saya dapat menguasai keseluruhan ilmu yang saya pelajari dengan terhasilnyer http://www.tamin2u.com walaupun saya buat secara part time.Kini saya giat menghasilkan video2 masakan untuk mempromosikan produk TAMIN & website interaktif TAMIN. Klik sample video http://www.youtube.com/user/tamin1951 .Keseluruhan penghasilan Video tersebut menggunakan 100% perisian Camtasia Studio 6 atas tunjuk ajar En.Aridz. Hasilnya sungguh membanggakan & saya rasa puas kerana saya boleh menghasilkan website & video tersebut hanya melalui pembelajaran sehari bersama En.Aridz & follow up ilmu dari semasa ke semasa melalui email & YM sahaja.

Walaupun saya hanya kerani akaun,namun saya pun boleh menguasai pembinaan website & marketing seperti orang yang profesional dalam dunia website & marketing.Kini saya telah mempraktikkan ilmu tersebut untuk membuat 'extra income' secara sambilan & perancangan kerjaya saya di masa akan datang,siapa tahu kan..?Tak rugi berguru dengan En.Aridz tapi yang penting kemahuan & hati kita kena bersungguh-sungguh untuk belajar baru boleh buat..Saya dah buktikan saya boleh,anda bagaimana...? Selamat mencuba & semoga anda juga berjaya.

images/kursus-website-kursuswebsite-laman-web-pembinaan-internet-pemasaran-marketing-perniagaan-laman-web

 

 

 

 

 

Nana
nana.idora @gmail.com

laman-web-internet-marketing-pemasaran-cms-joomla-kursus-web


kursus-kelas-php-jomtraining-joomla-income-online-website-development kursus-internet-latihan-training-website-joomla-marketing-facebook-ebook-irfan-khairi

Antara peserta- peserta yang pernah hadir ke kursus ebiz ialah:

  • Profesor

  • Pensyarah Universiti

  • Jurutera

  • Doktor

  • Pelajar

  • Pengusaha kedai makanan

  • Pesara

  • Ketua Jabatan IT

  • Guru

  • Tenaga pengajar kursus ICT

  • Penggiat perniagaan Internet

  • Jurugambar

  • Pelumba kereta professional

  • Pengurus syarikat

  • Pelbagai lagi, kursus ini sesuai untuk semua pengguna Internet.

 

Panduan ebook dan video Kursus Ebiz

Gambar- Gambar Sekitar Kursus

internet-marketing-business-online-kursus-seminar

perniagaan-kursus-online-website-marketing

kursus-workshop-laman-web-business

perniagaan-online-kursus-website

kursus-online-seminar-business-internet

Screenshot website peserta kursus

kursus website, kursus internet, workshop irfan khairi, irfan khairi

 

workshop-seminar-kursus-internet-irfan-khairi-rahsiaebiz-rahsiainternet

 Percaya dengan kebolehan diri anda, belajarlah daripada bersungguh-sungguh. Jika anda yakin boleh, anda boleh lakukannya. Tidak mustahil anda berjaya menjana pendapatan daripada Internet dengan jumlah yang memuaskan jika ada minat untuk belajar dan menggunakan ilmu yang di dapati ke arah usahawan Internet yang berjaya.

 

Untuk mendapatkan maklumat terbaru dan terkini, sila dapatkan secara terus daripada Facebook saya.


Soaljawab Kursus Ebiz

1. Apakah kemahiran yang diperlukan untuk hadir ke Kursus Ebiz?
- Tiada kemahiran spesifik cuma peserta mestilah mempunyai asas di dalam penggunaan komputer. Jika dah boleh copy/ paste, right click, bina folder baru, simpan fail. Itu sudah mengcukupi.

2. Apakah perkara yang diutamakan di dalam Kursus Ebiz?
- Adalah menjadi keutamaan kepada peserta- peserta menjalani kursus secara hands-on iaitu praktikal. Teori juga akan diajar di dalam kursus tetapi peserta boleh mengulangkajinya dengan pembacaan nota- nota dan video yang dibina untuk kursus pembinaan website dan pemasaran Internet ini, nama lain bagi Kursus Ebiz.

3. Adakah sokongan akan diberikan selepas menjalani Kursus Ebiz?
- Ya, khidmat sokongan akan diberikan dari masa ke semasa. Jika penerangan secara email dan nota tidak mengcukupi, video akan dibina untuk menerangkan sesuatu perkara itu.

4. Apakah yang menjadi keutamaan kepada peserta Kursus Ebiz?
- Keutamaan adalah diberikan agar peserta kursus berkemahiran membina websitenya sendiri dan menjalankan perniagaan Internetnya dengan berjaya. Sudah pasti, ilmu website sahaja tidak mengcukupi oleh itu, ilmu pemasaran Internet juga diajar di dalam Kursus Ebiz ini.

5. Bagaimanakah dengan yuran kursus, adakah mahal?
- Sebenarnya, yuran Kursus Ebiz ini adalah yang terendah di pasaran untuk kursus seumpamanya. Jika dilihat dari segi silabus, kursus ini adalah yang terlengkap di Malaysia untuk perniagaan Internet. Kursus sebegini sudah pasti bernilai ribuan ringgit tetapi keuntungan adalah bukan menjadi hasrat sebenar kursus ini. Kursus Ebiz adalah direkacipta untuk membangunkan lebih ramai lagi usahawan Internet tanpa membebankan.


Hubungi Urusetia

Urusetia adalah mereka yang bertanggungjawab untuk memastikan kursus yang diadakan berjalan dengan lancar. Anda juga boleh menghubungi urusetia bagi mendapatkan info- info mengenai kursus dan juga membuat tempahan tempat agar boleh menghadiri kursus. Anda dinasihatkan untuk menghubungi urusetia secara terus melalui panggilan telefon atau SMS mengikut lokasi masing- masing.

Selangor/Kuala Lumpur

Urusetia:

En. Roslan
012-902 7564
rosszlanz @ yahoo.com
Maybank : 112184076753


Aridztech's Training Centre,
Suite G-2-2, Jalan PP25,
Putra Walk Commercial Centre,
Seri Kembangan,
43300 Selangor.

Johor Bahru, Johor Darul Takzim

Pusat Latihan Komputer,
No. B-01-09, Jalan Pulai Perdana 11/6,
Taman Sri Pulai Perdana,
Johor Bahru, Johor.

Urusetia: 012-298 7757


Kuantan, Pahang Darul Makmur

Pusat Induk Komuniti Kuantan,
No. 17A, 1st floor ICT Hub,
Jalan Putra Square 4,
Putra Square,
25200 Kuantan, Pahang. 

Urusetia: 012-298 7757


Jangan lepaskan peluang untuk menghubungi urusetia- urusetia mengenai tarikh terbaru Kursus Ebiz Pembinaan Website dan Pemasaran Internet yang akan diadakan. Kursus adalah berdasarkan kepada permintaan. Kerjasama anda untuk menghubungi urusetia secara email ataupun melalu telefon amatlah dihargai. 

Ihklas,

Aridz Ridzuan

..................................

internet-marketer-online-business-best-opportunity
En. Aridz
012-2987757
aridz7 @ gmail.com
www.aridztech.com


P/s Sila maklumkan dengan segera jika anda berminat untuk menghadiri kursus di atas. Tempat adalah terhad. Jika berminat untuk mendapatkan maklumat daripada saya secara terus, sila berikan saya info berikut:
Name
Email


Klik untuk kelas malam pembinaan website perniagaan Internet




Kursus Web Joomla 2.5|Kelas Laman Web|Web Training|Latihan Website|Bengkel Minisite|Seminar Perniagaan Internet|Digital Marketing|Web Tutorial